THERE IS NO PLANET B

Duurzame verpakkingen van papier en karton, dat is Packaging Rebels

Wat zijn nou precies duurzame verpakkingen? Daar is niet één antwoord op te geven. Wij kiezen er voor om te focussen op verpakkingen van papier en karton. Gemaakt van hernieuwbare grondstoffen en goed te recyclen!

En stiekem vinden we het ook gewoon een te gek materiaal om mee te mogen werken!

Zo maken wij jouw verpakkingen zo duurzaam mogelijk

100% PLASTIC FREE

Wij kiezen voor een assortiment met 100% papieren en kartonnen verpakkingen.

Papier wordt gemaakt van hernieuwbare grondstoffen en is supergoed te recyclen. 86% Van al het papier wordt ingezameld en op een hoogwaardige manier hergebruikt!

 

LOKALE PRODUCTIE

Al onze producten worden in Nederland geproduceerd of bedrukt. Jouw verpakkingen hoeven dus niet helemaal uit Azië te komen. Dat scheelt weer transportkilometers!

 

SUSTAINABLE SUPPLIERS

Je wordt natuurlijk niet zomaar een Packaging Rebels supplier!

Al onze leveranciers zijn op allerlei verschillende manieren bezig met het verduurzamen van hun verpakkingen. Zodat wij jou het best mogelijke product kunnen aanbieden.

 

Tips voor duurzame verpakkingen

Dit kan je zelf doen voor een duurzame verpakking

Kies een verpakking die zo goed mogelijk aansluit op je product. Je hebt minder (opvul)materiaal nodig en er wordt minder lucht getransporteerd!

Duurzame verpakkingen van papier

Is papier nou echt beter dan plastic?

 

Papier en plastic zijn twee hele verschillende materialen met hele verschillende eigenschappen en mogelijkheden. Of het ene materiaal nou duurzamer is dan het andere is niet zo 1-2-3 te zeggen. Beide materialen hebben voor- en nadelen.

Waarom wij kiezen voor papier? Papier is supergoed te recyclen. En belangrijker nog: het wórdt ook echt gerecycled. Zo kunnen de vezels van jouw papieren verpakking tot 6 keer opnieuw worden gebruikt!

En ook niet onbelangrijk: Papier wordt gemaakt van een hernieuwbare grondstof. Zo houden we onze aardolie over voor andere toepassingen.

We zijn zeker niet anti-plastic. Maar we zijn wel anti-onnódig-plastic. Packaging Rebels zorgt er voor dat jij met jouw verpakkingen makkelijk de switch kan maken naar duurzame verpakkingen door een papieren alternatief te bieden!

 

Tips voor duurzame verpakkingen

Dit kan je zelf doen voor een duurzame verpakking

Vertel op de verpakking hoe je deze het beste kan weggooien. Dan is de kans het grootst dat deze in de juiste afvalstroom terecht komt en gerecycled kan worden!

NATURAL HEROES

Sluitstickers Mini

EMERALD DESIGN

Luxe vloeipapier S

NEUTRAAL DESIGN

Verzendzak L

Tips voor duurzame verpakkingen

Dit kan je zelf doen voor een duurzame verpakking

Duurzame verpakkingen beschermen jouw product. Het product heeft eigenlijk altijd meer impact op het milieu dan de verpakking. Dus je wil zeker weten dat het product goed aankomt!

Ready? Bestel nu gelijk jouw duurzame verpakkingen!